logo

întrebări frecvente

ÎNTREBĂRI DESPRE PROGRAMARE

Dacă te-ai hotărât că vrei un tatuaj, ne poți contacta pe Whatsapp, la numărul +40756222880.

În mesajul pe care ni-l trimiți, comunică-ne ideea ta de tatuaj și dimensiunea, precum și zona corpului pe care ți-ai ales-o. De asemenea, trebuie să știm dacă îți dorești să fie black&gray sau color și dacă este un cover-up. Dacă ai poze orientative, ni le poți

lăsa pe Whatsapp.

Acoperirea tatuajelor vechi este un proces complex și uneori chiar foarte greu de realizat. Starea tatuajului, vechimea acestuia, dimensiunea și masa de pigment negru influențează șansele unui cover-up de calitate. Trimite-ne pe Whatsapp poze cu tatuajul pe care dorești să-l acoperi, iar artiștii Cactus Ink vor aprecia dacă procesul
poate fi reușit sau nu.

Da. Iar dacă ai între 16 și 18 ani, te poți tatua la noi doar în prezența unuia dintre părinți sau a unui tutore legal, care va semna un acord parental.

Timpul de așteptare diferă în funcție de artistul ales sau recomandat, de disponibilitatea în calendarul său. Perioada de așteptare îți este comunicată înainte de a confirma programarea, pentru ca tu și artistul cu care vei lucra să fiți pregătiți.

Prețurile diferă în funcție de dimensiunea și complexitatea fiecărui proiect. Trimite-ne ideile tale și câteva informații orientative și îți vom comunica un interval de preț. Vom confirma împreună înainte de efectuarea programării.

Desigur. Poți dărui cuiva care își dorește un tatuaj gift cards Cactus Ink în valoare de 200, 500, 700 sau 1000 de lei.

ÎNTREBĂRI DESPRE MODELUL TATUAJULUI

Te încurajăm să te uiți prin portofoliul artiștilor Cactus Ink, care abordează stiluri diferite de tatuaj. Dacă nu te poți hotărî sau nu știi cu cine s-ar potrivi ideea ta de proiect, îți vom face o recomandare în momentul în care ne scrii pe Whatsapp. Dacă deja preferi pe cineva, este cu atât mai ușor să facem programarea. Te rugăm să ții cont că artiștii au o perioadă de așteptare care variază.

Pentru a realiza cel mai bun și potrivit proiect pentru tine, rezervăm perioada de inceput a programarii pentru realizarea modelului. Astfel, ideile și propunerile artiștilor îți pot fi comunicate mai ușor, iar tu poți vedea în timp real cum se conturează proiectul. Te rugăm să ții cont de faptul că artiștii Cactus Ink nu transmit proiectele de tatuaje înainte de ziua programării.

Fiecare persoană este unică și la fel vrem să fie și tatuajele pe care le realizăm pentru voi. De aceea, artiștii salonului nu copiază și nu reproduc proiecte deja tatuate sau ale altor tatuatori. Te provocăm să ai încredere în sursele noastre de creativitate și în procesul nostru de lucru pentru a obține un proiect original, care te reprezintă cu adevărat.

Pornim de la ideile tale și îți propunem întotdeauna ceva nou, outside the box. Dacă există situații în care nu îți place proiectul sau elemente ale acestuia, comunică deschis cu artistul. Este motivul pentru care lucrăm proiectele în ziua programării și nu începem să tatuăm până nu îți place 100%.

Există mai mulți factori care influențează prețul unui tatuaj, printre care dimensiunea proiectului, poziționarea pe corp, timpul necesar de realizare a acestuia sau dacă este black & gray ori color. Înainte de confirmarea programării îți vom comunica un interval de preț.

CUM MĂ PREGĂTESC PENTRU SESIUNEA DE TATUAT?

Cu câteva zile înainte, poți aplica o cremă hidratantă pe zona care urmează să fie tatuată.Este foarte important să dormi bine înainte, să mănânci la micul dejun și să te hidratezi bine cu apă. Îți recomandăm să urmezi acest proces în ziua programării, dar și cu două, trei zile înainte. Astfel, corpul tău va fi pregătit să susțină procesul de tatuare și de vindecare.

Nu merge la plajă sau la solar cu cel puțin 3-4 zile înainte.

Nu bea alcool în ziua de dinainte.
Nu consuma în exces cafea și energizante cu o zi înainte de programare.
Nu merge în club sau la petreceri care obosesc sau deshidratează corpul.
Nu vom permite intrarea persoanelor care prezintă semne ale consumului de
alcool sau de substanțe interzise, chiar dacă acestea au programare în ziua
respectivă.

Oricât ar fi de surprinzător, există recomandări privind ținuta din ziua programării. Poartă ceva lejer, larg și confortabil, care să îți lase corpul să se relaxeze și să suporte mai ușor procesul de tatuat și pe cel de după. Also, nu purta hainele bune, adidașii albi, abia cumpărați sau tricoul preferat, fiindcă s-ar putea păta cu tuș, oricât de mult le-am feri.

În prima parte a zilei sau a perioadei din zi rezervată sesiunii tale vom realiza proiectul de tatuaj. Îndată ce confirmi modelul final cu artistul, ți se va aplica un șablon pe piele. Acesta trebuie să se usuce înainte de a începe tatuarea propriu-zisă. Veți lua pauze ori de câte ori este nevoie și, foarte important, pentru masa de prânz.

La final, artistul tatuator îți va oferi sfaturi de îngrijire și de recuperare. Va trebui să te odihnești bine, să te hidratezi, să mănânci (puțin mai) sănătos și să eviți hainele strâmte.

cum am grijĂ de tatuaj?

Dacă ți s-a aplicat o folie de vindecare de tipul Second Skin, îți recomandăm să o ții pe piele timp de 4 zile după sesiunea de tatuat. În acest timp poți face duș, dar nu baie în cadă sau în piscină, nici saună sau efort fizic care ți-ar face pielea să transpire.


După cele 4 zile, poți îndepărta folia. Nu te speria de excesul de tuș și limfă care se va fi acumulat, este modul firesc în care corpul reacționează. Odată îndepărtată folia, tatuajul se spală cu săpun lichid antibacterian și apă călduță pentru a îndepărta excesul de tuș și orice corp străin de pe pielea încă nevindecată. Aplică pe pielea curată unguentul de vindecare Sorry Mom Tattoo Balm într-un strat subțire timp de 10-14 zile. Repetă pașii de spălare și hidratare
de cel puțin 3-4 ori pe zi. Doar în acest fel poți susține un proces de vindecare corect, care să protejeze pielea, dar și tatuajul.

Nu purta haine strâmte. Dacă pielea proaspăt tatuată nu este lăsată să respire din cauza hainelor sau a unui strat prea gros de unguent de vindecare, pe această zonă se pot forma mici brobonițe de grăsime, de sebum sau limfă. În consecință, tușul de sub piele poate fi afectat, la fel și tatuajul.
Nu expune tatuajul la soare, ceea ce rămâne valabil în permanență! Ferește-l complet de razele directe ale soarelui sau aplică protecție solară de câte ori mergi la plajă ori atunci când te expui prelungit la soare. Da, chiar și pe timpul iernii.

Pentru a menține tatuajul într-o formă bună pentru cât mai mult timp, folosește o cremă specială pentru hidratarea și întreținerea tatuajelor, precum loțiunea Sorry Mom.

Întrebări despre curs

Cursul durează 2 săptămâni, timp în care vei învăța regulile esențiale în igienă, tehnicile de bază în tatuaje și vei lucra pe piele sintetică, iar în săptămâna a doua vei avea ocazia să lucrezi direct pe pielea voluntarilor. How cool is that?

Nu. Cursul este destinat atât începătorilor, celor care nu au avut contact cu acest domeniu, cât și celor care au mai tatuat. Important este să-ți dorești să tatuezi și să-ți perfecționezi tehnica.

Nu ne trebuie decât dovada absolvirii a cel puțin 10 clase (în România sau echivalarea studiilor dintr-o altă țară), o minte creativă, entuziasm și pasiune pentru tatuaje.

Dragoș și Mădălina te vor îndruma și îți vor preda tot ce trebuie să știi, de la igienă la tehnici de shading și nu numai. Vezi în highlights ce au reușit alți cursanți să tatueze până la finalul cursului.

Toate consumabilele și aparatura sunt asigurate de salon. Însă dacă ai deja un aparat de tatuat îl poți aduce pentru a exersa cu el în schimb.

Da, cursurile sunt accreditate în toată Uniunea Europeană. Ce înseamnă că poți să tatuezi în orice țară din UE fie long term fie ca guest artist.

Dragoș Calmuc și Mădălina te vor ajuta să navighezi acest domeniu și îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie, plus câteva tips&tricks din experiențele cu clienții.