Categories
Pregatire Tatuaj

Cum te pregătești pentru ședința de tatuat

Sunt multe întrebări pe care ți le pui înainte de ședința de tatuat: o să ma doară rău? cât o să dureze? oare vom lua pauze? există metode de a face durerea mai suportabila? trebuie să mă pregătesc în vreun fel înainte?

Vom răspunde pe rând la toate aceste întrebări.

Despre durere

Cât de rau o să mă doară?

Adevărul este că, în ciuda a ceea ce citiți pe internet și auziți în jurul vostru, durerea diferă de la persoană la persoană. Gradul de suportabilitate nu este același la nimeni deci nu putem spune cu exactitate unde doare mai mult sau mai puțin.

Cert este că durerea de la tatuat este mai suportabilă decât te aștepți și nu o prea poți compara cu nimic familiar. De multe ori asemănăm durerea cu “picătura chinezească” pentru că este mai mult psihică decât fizică, mai mult enervantă decât dureroasă.

Dacă ședința ta durează până în 3-4 ore atunci nu ar trebui să îți faci griji: creierul eliberează endorfine în primele ore astfel încât totul va fi extrem de suportabil.

Pentru ședințele care durează mai mult de 4 ore, durerea se va intensifica progresiv. Din acest motiv vă sfătuim să mâncați bine dimineața și pe parcursul zilei, să consumați mai mult zahăr decât deobicei pentru a nu determina corpul să râmână fără resursele pe care le folosește pentru a ține sub control durerea. Vom lua oricâte pauze este nevoie pentru ca tu să te simți cel mai bine cu putință.

Ce spune pielea ta despre tine?

Probabil cel mai important lucru pe care tu poți să îl faci pentru ca procesul de tatuat să se desfășoare ca la carte este să îți pregătești pielea corespunzător.

Cum te afectează?

o piele uscată, nehidratată și bronzată va face procesul de tatuat mult mai dificil: acul penetrează pielea mai greu, intră mai puțin tuș iar artistul trebuie să insiste mai mult pe zona tatuată pentru a se asigura că a pătruns suficient tuș.

Rezultatul?

Te va durea mai tare, pielea va fi mai lezată, se va înroșii și artistului îi va fi mai greu să lucreze. O piele lezată este o piele care se va vindeca mai greu și nu la fel de uniform.

  • NU consuma alcool și/sau substanțe psihotrope înainte cu cel puțin 24h înainte ședinței de tatuat;
  • Hidrateaza-te corespunzător în zilele dinaintea ședinței – face o foarte mare diferență!
  • NU merge la solar/plajă cu cel puțin 30 de zile înainte – estetic sau nu, bronzul întărește și îmbătrânește pielea
  • Aplică o cremă hidratantă sau unt de corp pe zona ce va fi tatuată cu câteva zile înainte, vom aprecia și vei fi răsplătit pe măsură
  • Consumă Vitamina C (din fructe și legume) zilnic, din momentul în care ți-ai făcut programare până la vindecarea tatuajului: vei fi extraordinar de mulțumit de tatuaj dar și de modul sănătos și fabulos în care arată pielea ta, nu doar tatuajul.