Categories
Sfaturi

Cum alegi modelul unui tatuaj reușit

Fie că ești la primul tatuaj sau vrei să mai adaugi încă unul la colecție, vezi mai jos ce trebuie să (nu) faci pentru ca tatuajul tău să reflecte cea mai bună versiune a viziunii tale!

TRUST THE ARTIST

Ne place foarte mult ceea ce facem.

Din acest motiv, ne străduim mereu ca tu să ai parte de cea mai bună experiență atunci când îți faci un nou tatuaj la CACTUS INK.

Toți artiștii din studioul nostru sunt calificați cu acreditare la Autoritatea Națională pentru Calificări așa că ești pe mâini bune: știm toate regulile de proiectare și executare ale unui tatuaj reușit iar experiența noastră te va ajuta să îți aduci viziunea și ideile la cea mai bună formă, pe pielea ta!

Folosim tehnologie actuală de proiectare a modelelor deci poți vedea de la început cum va arăta un tatuaj pe corpul tău și te repartizăm mereu la artistul care se potrivește cel mai bine pentru tatuajul dorit de tine.

Gusturile se discută!

În cazul tatuajelor, gusturile se discută!

Nu trebuie să îți faci ceva urât doar pentru că înseamnă ceva sau pentru că ești un cunoscător al istoriei artei și vrei să impresionezi prin concept mai mult decât prin estetică. Crede-ne pe cuvânt că, în timp, aspectul tatuajului te va preocupa din ce în ce mai mult. Simbolistica este, într-adevar, un factor extrem de important în decizia de a-ți face un tatuaj, însă nu uita că îl vei avea pe tine toată viață așa că permite-ne să îți conturăm ceva care să le includă pe toate: estetică, simbolistică, inspirație.

Tehnologia și tehnicile de care dispunem ne permit să tatuăm aproape orice așa că nu te limita la un tatuaj pe care l-ai văzut la vreo celebritate sau în trending pe Pinterest și pe care îl mai au încă 1000 de persoane.

Singura limită este imaginația!

Simbolistică? Yes, please.

Cu toții ne inspirăm de pe internet însă sfatul nostru este să nu rămâneți fixați pe un design doar pentru că vă place cum arată.

Încercați să vă gândiți ce anume vă atrage la un anumit model, care este ideea în care vă regăsiți, ce v-a inspirat? Ce vreți să reprezinte acest accesoriu permanent pentru voi?

Toate aceste întrebări vor asigura o direcție excelentă în conceperea modelului de tatuaj împreună cu artistul tatuator.

Comunicarea deschisă și încrederea sunt drumul sigur către un tatuaj reușit de care să te bucuri și acum și peste 10 ani.

Nu uita că gusturile se mai schimbă dar alături de estetică, simbolistica și originalitatea designului sunt elementele ce asigură valoarea pe termen lung a tatuajului.

Greșeli Frecvente

Majoritatea oamenilor au tendința de a face aceleași greșeli când vine vorba de conceputul unui tatuaj. Amintim mai jos pe cele mai frecvente.

  • dorința de a înghesui cât mai multe elemente într-un spațiu cât mai mic: un tatuaj mic și încropit nu doar că va arăta rău dar va și îmbătrâni la fel de rău. In timp, acele detalii foarte mici se vor difuza și nu se vor mai distinge;
  • dorința de a reproduce 1:1 un model de tatuaj găsit pe internet: un tatuaj în care nu s-a investit creativitate, originalitate și personalitate își va pierde valoarea la fel cum își pierde orice accesoriu cumpărat după ce îi trece moda. Un tatuaj este un accesoriu creat special pentru tine nu ceva ce cumperi de la magazin;
  • tendința de a alege dimensiunea cea mai mică: un tatuaj trebuie să fie plasat și dimensionat în raport cu musculatura și corpul tău ta așa că nu trebuie să îți fie frică să alegi dimensiunea care îți este recomandată de către artist;
  • cooperează mai mult cu artistul și mai puțin cu prietenii sau rudele: sunteți de multe ori tentați să cereți părerea prietenilor sau familiei atunci când nu sunteți 100% siguri de modelul ales însă nu uita că tu știi cel mai bine ce îți place și dacă este cineva care poate sa îți ofere o părere competentă acela este artistul. Până la urmă, dacă îți place ție le va plăcea și celorlalți;
  • NU lăsa tariful sau timpul de execuție să reprezinte factori decisivi în alegerea modelului și a artistului: durata finalizării ar trebuii să fie ultima ta preocupare iar dacă bugetul nu îți permite să îți tatuezi modelul care reprezintă cea mai bună versiune a viziunii tale atunci mai bine aștepți și economisești. Pe termen lung, vei investi mai mulți bani în încercarea de a corecta, îmbunătăți, acoperi sau chiar scoate un tatuaj ieftin!
  • nu orice portret din orice fotografie poate fi tatuat cum nu orice fotografie va arata bine într-un tatuaj: rezoluția, calitatea, umbrele, contrastul și claritatea detaliilor sunt foarte importante;